· 

Pups geboren!

Op 3 juli zijn er 10 pups geboren. 6 reutjes en 4 teefjes. De pups zijn op dinsdagmorgen met een keizersnede gehaald. 

Hoewel Lara op het einde van haar dracht liep (rond de 63 dagen) viel aan haar aan niets te merken  de bevalling zou gaan beginnen. Lara had geen nesteldrang, geen temperatuurdaling, helemaal niets. In de nacht van maandag op dinsdag kon ik de pups van Lara niet meer zo goed voelen en kreeg het Spaans benauwd. Lara ging die nacht ook in haar mand liggen slapen, terwijl ze alle nachten daarvoor naast mijn matras of bij mij op de matras ging liggen. Ik bleef mezelf voorhouden dat ik niet in paniek moest raken en dat dit gevoel vast kwam omdat het voor ons de eerste keer zou zijn dat we een bevalling mee gingen maken. 's Morgens om 6 uur hield ik het echter niet langer en heb de dienstdoende dierenarts gebeld en verteld dat ik er een heel slecht gevoel bij had. Deze dierenarts reageerde met de mededeling dat het allemaal wel mee zou vallen en dat ik me niet al teveel zorgen moest maken. Ik kon het beste om 8 uur even met onze eigen dierenarts contact opnemen om een echo te laten maken. Natuurlijk begreep ik de reactie van deze dierenarts wel, 1e nestje voor ons dus vast overbezorgd... dus hebben we gewacht tot 8 uur 's morgens en toen onze eigen dierenarts gebeld. Daar konden we om 10 voor half 10 terecht. Op de echo werd gekeken naar de hartslag van de pups en daar bleek eigenlijk meteen al dat het niet goed ging. Bij 1 pup was de hartslag vertraagd, bij de ander al nauwelijks meer te zien. De pups moesten er zo snel mogelijk uit! Een keizersnee dus. Tijdens de keizersnee bleek dat alle pups al in de placenta gepoept hadden en we niet veel langer hadden moeten wachten.... Tot onze grote verrassing bleken er geen 6 tot 8, maar 10 pups uit Lara's buik te komen. Had ze er mooi een paar verstopt ;-) 

Het gaat goed met de pups en met Lara, de moedermelk moet nog een beetje op gang komen. Het is vrij normaal dat dit wat moeizamer verloopt na een keizersnee. De pups hebben vanmorgen allemaal een klein beetje verse geitenmelk gehad als bijvoeding. Deze melk komt het meest in de buurt van de moedermelk en is dus een prima vervanging. Gelukkig zit er een grote geitenboerderij op nog geen 1,5 km. afstand, waar we het zo op kunnen halen. We moeten nog een beetje in ons ritme komen hier thuis, dus vandaar dat het even iets langer geduurd heeft, voordat ik het nieuws kon melden. Het neemt vrij veel tijd in om foto's en filmpjes op deze site te zetten. Daarom heb ik  op facebook ook een groep aangemaakt. https://www.facebook.com/groups/Springdancers/

 

Ik kan nu zo van mijn telefoon foto's en filmpjes verzenden naar de groep, zodat jullie mee kunnen genieten. 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Rein en Hetty Vriesema (woensdag, 04 juli 2018 17:28)

  Hallo familie, wat zullen jullie in spanning hebben gezeten. Maar wat fijn dat alles toch nog goed gekomen is. Gefeliciteerd!!! Veel succes met alles. Ziet er geweldig uit zoveel pups.

 • #2

  Carry (woensdag, 04 juli 2018 17:35)

  Dan is je gevoel toch goed geweest Herna! Jij kent Lara als geen ander.. geweldig dat een paar pups zich hadden “verstopt” ... van harte gefeliciteerd met jullie 1e nestje, een extra dikke knuffel aan Lara x

 • #3

  Judith le Pair (woensdag, 04 juli 2018 18:04)

  Felicitaties voor allemaal en in het bijzonder voor Lara. Heftig dat de bevalling zo is gelopen. Geniet van deze mooie periode!