28 mei 2018

 

Ja! ......Lara is drachtig! Vanmiddag ben ik met Lara naar de dierenarts geweest voor een echo. De echo bevestigde wat we al vermoedden, Lara is drachtig. Wauw, nu is het ineens heel echt.... Vermoedelijk is ze drachtig van zo"n 6 pups, maar het zouden er ook wel 8 kunnen worden. Als je daar zekerheid over wilt hebben, kun je in de laatste week van de dracht nog een röntgenfoto laten maken. Maar dat gaan we niet doen, ik denk dat het niet nodig is om moeder en pups aan onnodige straling bloot te stellen, als er geen medische noodzaak voor is. Dus,...hoeveel pups er uiteindelijk zullen komen, dat is Lara's geheim.

Lara doet het verder goed, haar brokken vindt ze niet zo lekker op dit moment, dat komt omdat ze waarschijnlijk een beetje misselijk is. Maar een gekookt eitje, een stukje pens, een kippennek of andere lekkernij gaat er goed in. En dat krijgt ze nu dan maar even. Verder slaapt ze veel. Ze vindt de huidige warmte niet zo fijn, dus we doen gewoon lekker rustig aan.

Op de echo waren al kloppende hartjes te zien, maar daar is helaas geen filmpje van. Achteraf had ik dit gewoon zelf kunnen filmen met mijn telefoon natuurlijk. Maar daar heb ik op dat moment natuurlijk helemaal niet aan gedacht ;-) Wel heb ik foto's van de dierenarts gekregen.  

 

 

Op 30 april ben ik 's morgens met Lara naar de dierenarts geweest om bloed te prikken om zo de juiste dekdatum te bepalen. Meestal word er om de dag geprikt tot in het bloed te zien is dat de eisprong er aan zit te komen. De dierenarts vond het er allemaal nog rustig uitzien en verwachtte niet, dat de bloeduitslag een ander beeld zou geven. 's Middags zou ik gebeld worden met de uitslag. Toen ik om half 6 nog niets gehoord had, heb ik zelf maar eens gebeld. Wat bleek, het buisje bloed lag nog in de koelkast, ze waren vergeten om het te testen. 's Avonds om kwart over 7 werd ik gebeld met de uitslag. Dat was toch wel even schrikken, de progesteronwaarde was 5,6. Een waarde waarbij er de volgende avond gedekt "moest" worden.  Ik zat op het moment van het telefoontje in Amersfoort in een vergadering en we kwamen die avond pas om half 12 's  thuis. Geen probleem allemaal zou je denken, ware het niet, dat Joris in Frankrijk was voor een training van een week. In de Bourgogne, zo'n 800 km. verderop! We hadden er natuurlijk wel rekening mee gehouden dat het eventueel zo zou uitkomen dat Lara precies in de week dat Joris in Frankrijk was, gedekt moest worden, maar dat het ook daadwerkelijk zo uitpakte, was toch wel even schrikken ;-)  Dus 's nachts nog snel een hotel geboekt, zodat we daar in ieder geval een slaapplaats zouden hebben. Op dinsdagmorgen  zijn we vroeg opgestaan, vliegensvlug alles ingepakt, dochter naar oma gebracht en begonnen aan een lange reis. Gelukkig is Lara inmiddels wel wat gewend en heeft ze de lange autorit prima doorstaan. Rond 18.00 uur waren we bij Joris. Wat was Lara blij om hem te zien1 De dekking ging dus ook heel voorspoedig. De volgende dag hebben we doorgebracht in de omgeving en aan het einde van de middag Joris nogmaals bezocht. Die had er al een hele dag training opzitten, maar wederom ging het prima :-) Daarna zijn we weer in de auto gestapt en teruggereden naar Nederland. Middenin de nacht zijn we thuisgekomen en gauw ons bed ingedoken. Nu is het de komende weken afwachten. Over 4 weken zal er een echo worden gemaakt, dan weten we meer. Tot die tijd blijft het heel hard duimen! Ondertussen ga ik maar eens nadenken over namen voor de eventuele pups, er moet natuurlijk een "French connection" in voorkomen :-)

Op 22 april is Lara loops geworden. Op ma. 30 april gaan we voor het eerst Progesteron prikken bij de dierenarts, om zo de juiste dekdatum te kunnen bepalen. Wordt dus vervolgd. Spannend !

 

 

 

Het fokplan van Lara x Joris is goedgekeurd door de FRC. Nu is het wachten tot Lara loops wordt. Dit zal vermoedelijk begin mei 2018 zijn. Als alles voorspoedig verloopt, komen er dus pups in de maand juli ! Wilt u meer informatie, dan kunt u altijd, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch of per e-mail. 

tel. 06-53779313

e-mail: info@springdancers.nl

 

Wilt u meer info over Joris? Klik dan op onderstaande link.

http://www.jackanapes.nl/joris.htm